Proiectul Grădina Botanică din or. Cimișlia

  Recent am ascultat un interviu dat radio Moldova de către d-l Ion Roșca, actualul director al Grădinii Botanice a ASM „Alexandru Ciubotaru" din Chișinău. D-lui menționează proiectul grădinii botanice din orașul Cimișlia, inițiat de către mine, împreună cu fostul director Alexandru Teleuță și susținut de regretatul academician Alexandru Ciubotaru. O maladie grea  la împiedicat pe d-l Alexandru Teleuță să susțină în continuare proiectul, dar din fericire proiectul este susținut întru totul și de directorul Ion Roșca. 

Proiectul se vedea a fi o filială științifică, experimentală pe un teren din arealul de nord al stepei Bugeacului cu specificul respectiv. Specializarea Grădinii Botanice din Cimișlia, urma să fie flora din regiune, adunarea unei colecții de soiuri de viță de vie pe cale de dispariție, colecții de plante condimentare, oleiginoase și medicinale. 

Pentru construcția Grădinii Botanice, Consiliul orășenesc Cimișlia, a alocat un teren potrivit cu suprafața de aproximativ 10,0 ha și a executat o parte importantă din documentația de proiect. Anexez cîteva planșe din proiect. 

Ar fi regretabil dacă autoritățile publice ale orașului și raionului Cimișlia (partener oficial de proiect), ar da uitării acest proiect valoros din multe puncte de vedere, inclusiv economic. Revigorarea optimismului național privind perspectiva de dezvoltare și viitorul nostru aici, acasă, îmi redă speranța că realizarea acestui proiect va fi privită pe nou.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cine are tupeul să arunce cu pietre în Gheorghe Balaban?

Cine pe cine onorează?

Noua majoritate la guvernare în Consiliul raional Cimișlia a pășit la dreapta și spre UE cu stîngul !