Ce facem oameni buni ?


Stimați prieteni, am decis să plasez cererea mea de chemare în judecată privind alocarea terenului pentru construcția „Palatului Justiției” cu anexele, deoarece decizia adoptată de consiliul orășenesc la 14 aprilie 2021 este de interes public. Aciastă decizie, dar și cele ce au urmat, sune consecințe a alianței politice formată în consiliul raional dintre PDM, PPEM, partidul Platforma DA și PAS, extinsă și la nivelul consiliului orășenesc Cimișlia. O alianță nefirească, dominată totalmente de PDM și interesele obscure nedeclarate a candidatului la funcția de deputat în parlamentul Republicii Moldova Mihail Olarescu și consilierul Ion Țurcanu, care face tot pentru a-și păstra postul de director la agenția Servicii Publice oficiul Cimișlia. Pentru a măguli și încânta consilierii și publicul larg, persoanele care au asigurat adoptarea deciziei au inventat precum că cele 82,0 mln. lei necesari construcției vor veni în formă de grant din afara țării, că o parte din acești bani vor rămâne în buzunarele cetățenilor orașului Cimișlia, că „Palatului Justiției” va fi o construcție de frumusețe rară și va avantaja orașul.
            Prin aciastă decizie, dacă ea rămîne în vigoare, punem cruce pe construcția unui hotel modern cu brand local corespunzător în centrul orașului, care ar putea stimula dezvoltarea turismului în regiune și vom pierde scuarul din preajma monumentului victimelor represiunilor politice-staliniste.
„Palatului Justiției” conține elemente și pericole specifice unei pușcării și va spori aglomerația din centrul orașului.
            Acum suntem în plină campanie electorală și evident apare întrebarea, dacă putem avea încredere în partidele din aciastă alianță, în maturitatea și verticalitatea reprezentanților lor aleși ?
Ei votează toți ca unu  mai multe decizii dubioase atît la nivel raional cît și în consiliul orășenesc. Vedem o disciplină de alianță și de partid care ar fi de salutat, dacă n-ar fi o prostie asumată conștient din lipsa principiilor morale. Aciastă situație concretă ilustrează continuitatea practicilor cultivate de Voronin, Plahotniuc, Dodon, resuscitate și perfecționate acum de Șor și Usatîi.
            Vom admite construcția a 14 Palate a Justiției  cu costul total de peste un miliard de lei cu banii publici, acumulați atît de greu din impozite, călcînduse pe lege ?
            Nu avem alte proiorități, ori suntem atît de naivi, încît să credem că astfel și cu oameni amorali vom reforma justiția?
 

Dosarul îl puteți examina aici.

Gheorghe Raileanu 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cine are tupeul să arunce cu pietre în Gheorghe Balaban?

Cine pe cine onorează?

Noua majoritate la guvernare în Consiliul raional Cimișlia a pășit la dreapta și spre UE cu stîngul !