DECLARAȚIE PENTRU SUSȚINEREA GUVERNULUI MAIA SANDU


Declarație
pentru susținerea Guvernului Maia Sandu

            Republica Moldova traversează o stare de „Cod Roșu de crima organizată, abuzuri și corupție în instituțiile statului”, însoțită de  „Codul Roșu de demoralizare, descurajare și înjosire a demnității umane, de migrație masivă a oamenilor  și a capitalului”. Societatea este manipulată, iritată, divizată și radicalizată.
            Nu mai poate fi tolerată crima organizată de tip nou, în formă de partid politic. De sub masca Partidului Democrat, se conturează imaginea unui monstru fără scrupule care ne afectează viitorul. După chipul și asemănarea Partidului Democrat deja se procreează monștri noi și mai cinici, precum Partidul Șor care întrunește toate elementele crimei organizate în curs de modernizare și consolidare.         
            Acest fenomen cere o definiție nouă, alta decît „mafia”, decît „dictatura”, decît „totalitarismul ideologic”. Tot mai mult se folosește termenul „Stat capturat”, admit că-i reușit  (poate s-ar mai potrivi „Stat violat”), conceptul necesită un studiu profund și apreciere științifică, mă refer și la măsurile de prevenire a fenomenului.
Consider, că deja trebuie pus capăt organizațiilor criminale de tipul Partidului Democrat.       
           Apelez:
-     către primarii (lideri naționali) umiliți să treacă de la un partid la altul, intimidați și forțați să semneze declarații de nesupunere Constituției, să riposteze!
-     către conducătorii serviciilor desconcentrate și descentralizate, către funcționarii publici, hărțuiți și umiliți de politicienii fără scrupule, să ceară respect, apreciere și promovare după meritele profesionale!
-    către oamenii de bună credință, se se coducă de normele morale, să apere democrația, să-i riposteze lui Plahotniuc și acoliților lui!
-    către partidele politice și societatea civilă să depună eforturi conjugate pentru asigurarea pluralismul politic, care este în pericol!
            Să nu punem la îndoială legimitatea numirii d-nei Maia Sandu în funcția de Prim Ministrul al Republicii Moldova, să susținem eforturile ei de decriminalizare a statului și să nu admitem violarea drepturilor noastre cetățenești! 

Invit consilierii orășenești și cetățenii să subsemneze declarația de susținere.



Gheorghe RĂILEANU,

Primarul orașului Cimișlia


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cine are tupeul să arunce cu pietre în Gheorghe Balaban?

Cine pe cine onorează?

Noua majoritate la guvernare în Consiliul raional Cimișlia a pășit la dreapta și spre UE cu stîngul !