Sunt sinceri concurenții electorali?

     Riscând să-mi fac un „adversar”, am decis să testez totuși dacă concurenții electorali într-adevăr își doresc depolitizarea și decapturarea  instituțiilor statului.

La 18.05.2021 am depus la Autoritatea Națională pentru Integritate o petiție, fără a anexa careva documente de referință, privind nerespectarea de către consilierul orășenesc și raional Cimișlia Pavel Aramă a conflictului de interese și a intereselor personale Cererea depusă. La 20.06.2021 am primit răspunsul nr. 04.-09/R-500/21 semnat de către inspectorul superior de integritate Vladislav Gorceac Răspunsul de la ANI prin care, citez: „...a fost refuzată inițierea procedurilor de control, pe motivul că nu se atestă existența unor bănueli rezonabile privind încălcarea regimurilor juridice menționate...”. Cunosc practicile ANI, din 2015, când în plină campanie electorală la alegerile locale, în urma unei petiții, pentru erori minore în declarația de venit și întârzierea depunerii declarației privind conflictul de interese mi-au fost intentate 4 dosare, iar în presă imediat, până la finalizarea investigației, a fost difuzată o informație denigratoare premeditat tendențioasă. După acest eveniment, la sugestia și insistența mea, au fost unite într-un document comun declarațiile de venit și de interese personale, care până atunci se depuneau separat și multe persoane obligate să depună declarațiile nu cunoșteau că pe lângă declarația de venit urmează să depună și altă declarație privind conflictul de interese (nu exista publicitate). Aflasem la ANI că ei amendase deja peste 70 primari, fără a atenționa cel puțin CALMul privind această scăpare, de fapt era o capcană pentru funcționarii cu funcții de demnitate publică incomozi regimului.

    Sunt surprins că inspectorul Vladislav Gorceac, n-a binevoit să ridice declarația d-lui Pavel Aramă: Declarația de avere și interese personale, registrul operativ privind evidența contractelor Registrul operativ de evidență a contractelor, datele oficiale privind întreprinderea Andrieș-cim SRL Date despre SRL , documente la care este acces public. Inspectorul n-a dat nici o atenție subantreprenoriatului prin care Andrieș-cim SRL construia scările din fața primăriei Cimișlia. Acum, după o perioadă lungă de stopare a lucrărilor, Andrieș-cim SRL sa dat (cum se spune în popor) cu fundul la gard, s-au reluat lucrările fără Andrieș-cim SRL. Că Andrieș-cim SRL executa lucrările ne mărturisește personal Pavel Aramă, anexez pentru vizualizare un fragment din înregistrarea video a sesiunii consiliului orășenesc din 24.04.2021



   Admit cu greu că consilierul Pavel Aramă n-a cunoscut obligațiile sale privind conținutul declarației, dar răspunsul și refuzul ANI putea fi determinat doar de conjunctura politică, la rugamintea unei persoane influente. N-aș vrea să cred că-i vorba de mită.


Comentarii

  1. Ce înseamnă a răspunde, peste o lună de zile, că nu se atestă BĂNUIELILE, rezonabile? Tot ANI-ul pare plin de persoane iresponsabile. De aici -- și indiferența persoanei vizate. Of și iar of!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cine are tupeul să arunce cu pietre în Gheorghe Balaban?

Cine pe cine onorează?

Noua majoritate la guvernare în Consiliul raional Cimișlia a pășit la dreapta și spre UE cu stîngul !